Ik doe onderzoek naar, en schrijf en spreek over de democratische rechtsstaat, uitsluiting en sociale rechtvaardigheid. Na de verdediging van mijn promotieonderzoek aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit van Amsterdam in 2016, verhuisde ik met man en kinderen naar de VS. In 2018 ben ik op zoek gegaan naar de betekenis van uitsluiting in een democratie. Dit heeft geleid tot de publicatie van mijn boek Vreemde eenden. Op zoek naar gelijkheid in een wereld vol anderen (2021, Uitgeverij Podium).
Tijdens mijn studie rechten (masters staatsrecht en internationaal publiekrecht) aan de Universiteit van Amsterdam heb ik een half jaar aan Université Paris I – Panthéon Sorbonne gestudeerd. Bij terugkomst mocht ik deelnemen aan de BKB academie. Na mijn afstuderen werkte ik twee jaar als strateeg en onderzoeker bij BKB Campagnebureau. In 2009 heb ik me gebogen over een vooronderzoek naar de relatie nieuwe media en democratie voor Stichting Democratie en Media. In mijn daaropvolgende promotieonderzoek bestudeerde ik de normatieve claim dat NGOs bijdragen aan de democratische legitimiteit van internationaal recht. Tussen 2010 en 2011 was ik visiting researcher aan University of Sydney Law School, Australië. Daarna werkte ik – naast mijn promotieonderzoek – als docent aan het Ad de Jonge Center for Intelligence and Security Studies.
Ik ben negen jaar betrokken geweest bij stichting Join for Joy. Join for Joy ondersteunt basisscholen in de rurale gebieden van Oost Afrika met de implementatie van spelenderwijs leren. Ik ontwierp en implementeerde een Monitoring en Evaluatiesysteem, en ontwikkelde de lange termijn strategie met een focus op gender equality.
Gedurende drie jaar (2022-2025) heb ik honoursstudenten aan de UvA een interdisciplinair vak “Reimagining equality” gegeven, wat ik heb ontwikkeld voor het Instituut voor Interdisciplinaire Studies. Als docent begeleid ik studenten in hun zoektocht naar de betekenis van gelijkheid en vrijheid in onze democratie, door het bestuderen van maatschappelijke en psychologische factoren die leiden tot uitsluiting, zoals groepsdynamiek, vooroordelen, normconformiteit en vooroordelen. Gezamenlijk reflecteren we op de thema’s identiteit, actie en emancipatie, constructief kritiek, empathie en op de rol van de wetenschap in het bestendigen en bestrijden van uitsluiting.
In het eerste semester van het academisch jaar 2024-2025 heb ik aan PPLE studenten van de UvA het vak History of Legal Theory mogen doceren. Daarnaast ben ik voor PPLE betrokken bij de ontwikkeling en het doceren van het vak: Making a Change in Amsterdam. Dit vak nodigt studenten uit om de ingewikkelde dynamiek van polarisatie in Amsterdam te onderzoeken: waarom is er polarisatie, hoe kan die polarisatie mogelijk escaleren, en nog belangrijker, wat kan er gedaan kan worden om de ogenschijnlijk onoverbrugbare kloof tussen diep verdeelde lokale gemeenschappen te overbruggen.